עורך דין מתמחה בתאונות עבודה

לשיחת ייעוץ חינם השאירו פרטים כבר עכשיו ונחזור אליכם בהקדם!

למימוש הזכויות הרפואיות שלכם – פנו עוד היום!

לשיחת ייעוץ בחינם
צרו איתנו קשר

תוכן עיניינים:

עורך דיןפסיקות בתי המשפט מלאות בדוגמאות המעידות על החשיבות הרבה שיש בייצוג על ידי עורך דין תאונות עבודה, המתמחה בתחום. מרבית האנשים מודעים לחשיבות זו בעיקר בכל הנוגע לתביעות המוגשות כנגד המוסד לביטוח לאומי בעקבות פגיעתו של עובד בעבודה, אולם אין להמעיט בהשפעתו של עורך דין תאונות עבודה אף בנוגע לתביעות אזרחיות אחרות המוגשות לבית המשפט חדשות לבקרים.

לא למותר לציין כי על מנת שבית משפט יכיר בתביעה נזיקית המתבססת על עוולת הרשלנות, ובהמשך לכך יחייב את הנתבעים באחריות בגין הנזקים הנטענים, צריך התובע להוכיח את שלושת היסודות המנויים בפקודת הנזיקין: יסוד ההתרשלות, יסוד הנזק והקשר הסיבתי ביניהם.

כך, במסגרת הוכחת יסוד ההתרשלות על התובע להראות, ראשית, כי מוטלת על מעסיקו חובת זהירות (מושגית וקונקרטית) כלפיו. לאחר שעשה כן, עליו לשכנע את בית המשפט כי מעסיקו הפר את החובות האמורות כלפיו. ודוק, רק במידה ובית המשפט אכן ישתכנע שהחובות האמורות הופרו, הוא יעבור לבחון את התקיימותן של שאר יסודות העוולה.

הוכחת יסוד ההתרשלות מתבצעת באמצעות שימוש בכלים משפטיים ומבחנים שנולדו בפסיקה, אשר אינם מצויים בידיעתו של ההדיוט. אשר על כן, על עובד הסבור כי קמה לו עילת תביעת תאונת עבודה כתוצאה ממקרה שנגרמה בשל רשלנות המעביד, לשכור את שירותיו של עורך דין תאונות עבודה, אשר הגיש תביעות מסוג דא בעבר ויודע כיצד להוכיח את כל יסודות העוולה.

עורך דין לתאונות עבודה

לאחר בחינת יסוד ההתרשלות, יעבור בית המשפט לעסוק בשאלת הנזק. בהקשר זה השימוש בשכירת שירותיו של עורך דין תאונות עבודה הינו חשוב שבעתיים, שכן על פי הדין יש לתמוך טענות העוסקות בענייני רפואה בחוות דעת של רופא מומחה.

ודוק, מרבית תביעות הרשלנות המוגשות בגין תאונות עבודה, עוסקות בנזקים רפואיים שנגרמו לעובד ואשר בגינם הוא אינו מסוגל להמשיך בעיסוקו הרגיל, באופן זמני או לצמיתות. עובד שלא מיוצג על ידי עורך דין תאונות עבודה בעל ניסיון, עשוי להגיש את תביעתו ללא תמיכת חוות דעת רפואית, עובדה שעלולה לשמוט את הקרקע מתחת לתביעתו.

אף בכל הנוגע להוכחת הקשר הסיבתי שבין ההתרשלות לנזק, נדרשת תמיכתו המקצועית של עורך דין תאונות עבודה. כך, ייתכן ואותו עורך דין ניהל בעבר משפט דומה בעבור לקוח אחר ועל כן הוא יוכל להאיר את פניו של בית המשפט ולהפנותו לקביעות דומות שניתנו בעבר, אשר מכירות בקיומו של קשר סיבתי בנסיבות דומות.

בפסק הדין שניתן ביום 5.4.11 על ידי בית משפט השלום בתל אביב –יפו נתקבלה תביעת רשלנות שהגיש עובד כנגד מעסיקו, בגין תאונת עבודה שנגרמה לו במהלך העבודה.

שלב אחר שלב פירט כתב התביעה את הנסיבות שהובילו לתאונת העבודה שארעה לו. באותו מקרה עבד התובע בחנות ירקות ונדרש על ידי מעסיקו לבצע קילוף של תירס באמצעות סכין חדה. כבר בחיתוך הראשון שביצע התובע הוא נחתך על ידי הסכין, באופן שגרם לו לנזקים תמידיים בידו השמאלית.

במסגרת כתב תביעה דנן, אשר הוגש באמצעות עורך דין תאונות עבודה, טען התובע כי על מעסיקו לפצותו בשל נזקיו, זאת בין היתר משום שהתרשל בהנהגת נהלי הבטיחות בחנות המופעלת על ידו, לא הדריך את התובע כיצד לחתוך את התירס ואף נמנע מלספק לו כפפות ברזל, אשר לטענתו היו מונעות את הנזקים שנגרמו לו בפועל.

בית המשפט קבע כי התובע הרים את הנטל המוטל עליו והוכיח את התקיימותם של שלושת יסודות העוולה, כמפורט לעיל. על רקע קביעה זו חייב בית המשפט את המעסיק לשלם לעובד את הסך של כשלושים אלף שקלים בגין הנזקים שנגרמו על ידי רשלנותו. הנה כי כן, השימוש בעורך דין תאונות עבודה השתלם לעובד והניב לו פיצוי מקסימלי לנזקיו.

למימוש הזכויות הרפואיות שלכם – פנו עוד היום 

לשיחת ייעוץ בחינם
צרו איתנו קשר
072-3940742
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!