הוכחת נזק: צריכים חוות דעת רפואית לאחר פגיעה בעבודה?

לשיחת ייעוץ חינם השאירו פרטים כבר עכשיו ונחזור אליכם בהקדם!

למימוש הזכויות הרפואיות שלכם – פנו עוד היום!

לשיחת ייעוץ בחינם
צרו איתנו קשר

תוכן עיניינים:

כדי להוכיח כי נגרם נזק גופני במקרה של תאונת עבודה, יש צורך בחוות דעת רפואית. כל תביעה לצורך זה למעט תביעות העוסקות בתאונת דרכים, מצריכה חוות דעת רפואית אשר ניתנת על ידי רופא מומחה בתחום המתבקש. הרופא המומחה אשר נותן חוות דעת רפואית עשוי להיחקר בדבר המלצתו בהתאם לדרישות בית המשפט ולכן חשוב לבחור, בהמלצת העורך דין רופא מנוסה הבקיא בתחומו ואמין.

מטרתה של חוות הדעת הרפואית או הוכחת נזק

על פי תקנות סדר הדין האזרחי זכותו של אדם לצרף חוות דעת רפואית אשר מטרתה לתמוך בתלונותיו וטענותיו באשר לנזק שנגרם לו, לנכותו ולמגבלותיו. הוועדה הרפואית של ביטוח לאומי רשאית לקבל את חוות הדעת אך אין זה חד משמעי. הוועדה מתייחסת לכתוב ולמסקנות שהוגשו בחוות הדעת הרפואית אם כי במקרים אחדים רשאית לפסול את הנאמר ולהסיק מסקנות עצמאיות בדבר המקרה המוצג לפניה.

חוות דעת רפואית במקרה של פגיעה בעבודה ניתנת במקרים בהם נגרם נזק לגוף במהלך שעות העבודה הרשמיות, או כאשר האדם היו בדרכו אל עבודתו או בחזרה לביתו. הנזק הגופני שנגרם לתובע מוערך על פי אחוזי הנכות שכתובים בחוות הדעת הרפואית.

עלותה של חוות דעת רפואית

בעוד שעלותה של בדיקה רפואית פשוטה אצל רופא עומדת על מאות שקלים, העלות הכוללת של קבלת חוות דעת רפואית משפטית תלויה בגורמים אחדים ונעה בטווח של 4000-19000 שקלים. התובע נדרש לשלם את העלויות הכרוכות בדבר ורק אם זכה במשפטו בתום התביעה, יוחלט בבית הדין בין אם הנתבע ישלם, בצירוף לעלויות התביעה, גם את העלויות הנלוות.

העלות עשויה להשתנות בהתאם לדרג הרופא המומחה בין אם מדובר בדוקטור, פרופסור, מנהל מחלקה, או סגנו. רופאים מומחים בעלי רזומה עשיר וניסיון רב שנים עשויים לדרוש סכומים גבוהים יותר. חשוב לזכור כי לא כל רופא מומחה רשאי לתת חוות דעת רפואית ולכן, בבחירת הרופא חשוב להיוועץ תחילה עם עורך דין.

על מה חשוב להקפיד טרם ההליך הוכחת נזק והליך המשפטי?

פגיעה לאחר תאונת עבודה, מחלת מקצוע או פציעה מצריכה פנייה אל עורך דין העוסק בתחום דיני הנזיקין. בדומה לבחירת הרופא גם כאן חשוב להשקיע מאמץ בבחירת העורך דין המומחה. התובע נדרש לפנות לעורך דין ולהציג מסמכים הקשורים לתאונת העבודה או לנזק הגופני שנגרם לו על מנת לעשות הוכחת נזק על התאנה או המחלה.

מסמכים אלה יכולים לכלול צילומים והדמיות כמו בדיקת אולטרסאונד, בדיקת שמיעה, MRI, CT, EMG, מרשמים של תרופות, אישורי מחלה, הפניות רפואיות, טפסים המעידים על אשפוז ושחרור מהמיון והם נקראים מסמכי הוכחת נזק. ההסתמכות על המסמכים המכריעים שמוצגים מייעלת את ההליך המשפטי ומסייעת לבעלי המקצוע השונים לגבש את החלטותיהם ולהסיק מסקנות בנוגע למקרה התביעה.

סוגי חוות דעת רפואיות

לצורך קבלת פיצוי כספי עבור נזק שנגרם לגוף במסגרת העבודה צריכים להתקיים מספר תנאים. ראשית המחלה צריכה להופיע ברשימת מחלות המקצוע במצויינות במוסד לביטוח הלאומי. שנית, התאונה צריכה להתרחש במסגרת העבודה, בשעות הרשמיות, או כאשר האדם נמצא בדרכו אל העבודה או בחזרה ממנה. הרופא שכותב את חוות הדעת הרפואית צריך להוכיח את הקשר בין הנזק שנגרם לתובע לבין מקום העבודה, זו בדיוק הנושא של הוכחת נזק.

פגיעה בעבודה יכולה להיות אירוע פתאומי כמו נפילה וגרימת נזק לגוף או לחילופין עשויה להיות הדרגתית כמו דלקת בגיד או תסמונת התעלה הקרפלית שמתרחשת בעקבות תנועות חוזרות ונשנות באזור מסויים בגוף במהלך העבודה. מחלת עצמות, דלקות שרירים וגידים, אובדן שמיעה הם רק חלק קטן מין הנזקים הנרכשים במקום העבודה.

למימוש הזכויות הרפואיות שלכם – פנו עוד היום 

לשיחת ייעוץ בחינם
צרו איתנו קשר
072-3940742
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!