נכה נזקק כתוצאה מתאונת עבודה – הגשת תביעה

לשיחת ייעוץ חינם השאירו פרטים כבר עכשיו ונחזור אליכם בהקדם!

למימוש הזכויות הרפואיות שלכם – פנו עוד היום!

לשיחת ייעוץ בחינם
צרו איתנו קשר

תוכן עיניינים:

אדם שלא מקבל הכנסה ואין לו את היכולת להשתכר יכול בעקבות פגיעה בעבודה שלאחריה הוא מתקשה להשתקם יכול לקבל מעמד של נכה נזקק.

סטטוס זה נועד על מנת לטפל במקרים בהם אדם פנה לצורך קבלת גמלת נכות מהעבודה בסיום תקופת ה-90 יום בהם הוא קיבל דמי פגיעה בעבודה שכן הוא אינו יכול לחזור ולעסוק במקצוע אך עדיין לך נקבעה לו נכות קבועה.

בתקנה 18 (א) לתקנות הביטוח הלאומי(קביעת דרגות נכות לנפגעי עבודה) תשט"ז-1956 נקבע שאדם שהוכר על ידי המוסד לביטוח לאומי כנפגע כתוצאה מעבודה ונקבעה לו דרגת נכות זמנית או נכות לתקופה מוגבלת על ידי הועדה הרפואית וועדה נוספת של הביטוח הלאומי קבעה שכתוצאה מהפגיעה לא קיים סיכוי כלשהו שהוא יחזור לעבודה ואין לו הכנסות אחרות מעבודה יוגדר כנכה נזקק.

תקנה 18א (ב) מעניקה לוועדה הנוספת של ביטוח לאומי שנקראת גם ועדת רשות את הסמכות לקבוע מי לדעתה זכאי למעמד של נכה נזקק. ועדה זו כוללת רופא, פקיד שאחראי על השיקום ואדם נוסף שהוסמך לכך על ידי תחום נפגעי העבודה בביטוח הלאומי.

נכות זמנית זו צריכה להיות בשיעור של 100% למשך ארבעה חודשים לפחות, גם אם הנכות כפי שקבעה הועדה הרפואית של הביטוח הלאומי בפועל אינה בשיעור של מאת האחוזים. אחרי ארבעת החודשים יש צורך להגיש תביעה נוספת כדי לזכות במעמד זה לתקופה נוספת של ארבעה חודשים, כאשר בכל פעם על הוועדה לנמק האם הפרט עומד בדרישות.

פסיקה

ב"ל 10250-06-09 וואקד נ' המוסד לביטוח לאומי-  ערעור על החלטה של ועדה של הביטוח הלאומי להכרה במערער כנכה נזקק. המערער נפגע ב-15 לאוגוסט 2007 במהלך עבודתו כפועל בניין ממערבל הבטון, כאשר כתוצאה מכך נגרמו לו חבלות בצלעות, בצוואר ושבר בכף יד ימינו.

ביטוח לאומי קיבל את תביעתו לתאונת עבודה ושילם לו דמי פגיעה עבור 90 יום. ב-6 לינואר 2008 פנה המערער לקבלת גמלת נכות מהעבודה והוועדה הרפואית קבעה לו אחוזי נכות זמניים. ב-6 לפברואר 2008 הוא פנה להכרה על ידי הנתבע כנכה נזקק, חודש לאחר מכן נדחתה התביעה להכרה בו כנכה נזקק משום שלדעת המוסד יש לו סיכוי מסוים לחזור לעבודה.

בדיון שהתקיים בין הצדדים שקיבל תוקף של פסק דין נקבע שהנושא יחזור לוועדה שתתייחס להמלצות הרופא התעסוקתי בעניין הקושי של התובע במאמצים פיזיים ונשיאת משאות כבדים, כאשר במקרה ולמרות ההמלצות עדיין ייקבע שיש אפשרות שהתובע יחזור לעבודה, שתציע לו סוגי עבודות אפשריות.

בבדיקה חוזרת אף קבע הרופא התעסוקתי שמצבו של התובע הוא שבו היד שהייתה הדומיננטית אצלו בקושי מתפקדת והוא אף יזדקק לניתוח בקרוב ולכן לא ניתן לראות בו כשיר לבצע עבודות שדורשות הפעלה של יד זו. הוועדה קובעת שהממצאים שלה לא תואמים את התלונות של התובע ולפי ממצאים אלו, דעת הוועדה היא שהתובע יכול לחזור להיות פועל בניין ואם לא אז לעבוד בעבודות שמירה, שליחויות או אחראי קופה. על החלטות הועדה השנייה הוגש הערעור.

בית הדין האזורי לעבודה בחיפה בראשות כבוד השופטת איטה קציר דוחה את הערעור. אליבא דה השופטת קציר בית הדין בודק את סבירות ההחלטה והשמירה על עקרונות הצדק הטבעי בהתאם לכללי המשפט המנהלי שכוללים חובת הנמקה. הוא מתייחס לכך שההכרה בפרט כנכה נזקק תלויה בדרגת הנכות שנקבעה לו שבמקרה זה הנה נמוכה יחסית ולכן נקבע שיש אפשרות שהוא יחזור לעבודה כזו שלא דורשת מאמץ של היד הפגועה.

ראו גם:

קצבת נכות מעבודה

להורדת הטופס: תביעה לנכה נזקק בעל דרגת נכות זמנית (טופס 279) – לחצו כאן

למימוש הזכויות הרפואיות שלכם – פנו עוד היום 

לשיחת ייעוץ בחינם
צרו איתנו קשר
072-3940742
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!